CURSUSSEN KUNSTGESCHIEDENIS IN FLORENCE

Als u meer over Italiaanse kunst wilt weten dan de alledaagse toerist in Florence, zijn Waldemar H. de Boer’s volgende twee cursussen de oplossing:

- Renaissance kunst in Florence (2 dagen)
- Medici Villa’s en Tuinen (2 dagen)

Tijdens de cursussen worden onder meer de Uffizi, Palazzo Pitti, de kerk van Santa Maria Novella, de kerk van San Lorenzo en de Medici kapellen bezocht. U krijgt niet alleen kunst van het hoogste niveau te zien, maar wordt daarnaast tijdens de lessen van heerlijke Italiaanse koffie en gastronomische specialiteiten voorzien.

De cursussen kunnen gedurende het hele jaar op aanvraag worden georganiseerd. Cursussen op maat zijn ook mogelijk.


EXPERTISES VAN SCHILDERIJEN

Waldemar is gespecialiseerd in Italiaanse, Nederlandse en Vlaamse renaissance- en barokkunst en kan worden gecontacteerd voor expertises. Hij kan u helpen de auteurs van uw schilderijen te identificeren en kan herkomstonderzoek over uw kunstwerken uitvoeren. Lees meer


WALDEMAR'S PUBLICATIES

Waldemar's laatste boek, the Memorial of Many Paintings and Statues in the Illustrious City of Florence by Francesco Albertini (1510), is online verkrijgbaar (bezoek de online bookshop).Albertini's uitgave uit 1510 is zes jaar na de installatie van Michelangelo's David op Piazza della Signoria gepubliceerd en bevat de vroegste systematiche beschrijving van de kunstschatten in Florence. Deze bron kan worden gezien als het prototype voor alle opvolgende gidsen over deze stad. Waldemar's geannoteerde en geïllustreerde editie van de Memoriale geeft een beeld van de uitzonderlijke rijkdom van meesterwerken waarmee Florence in 1510 op haar bezoekers indruk maakte, waarvan een groot deel tegenwoordig niet meer op locatie te vinden is.

De uitgave is ook verkrijgbaar in het Italiaans.

Alle cursisten van Waldemar krijgen een gratis exemplaar van dit mooie boek mee.